Φροντίδα Αυτοκινήτου πριν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις

Η θερμοκρασία έχει ανέβει και το πιθανότερο είναι ότι έχετε ήδη προγραμματίσει τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις. Εάν αυτές περιλαμβάνουν το αυτοκίνητό σας, πριν ξεκινήσετε βεβαιωθείτε ότι του έχετε δώσει την ανάλογη φροντίδα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές συνθήκες του καλοκαιριού και να φτάσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας.

Ξεκινήστε με αυτά τα βασικά βήματα:

Αν βάλατε σε λειτουργία το air-condition του αυτοκινήτου σας και δεν βγάζει κρύο αέρα, θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν τεχνικό άμεσα για έλεγχο και για να σας συμπληρώσει φρέον. Βέβαια, για να αποφύγετε τις… «ζεστές» εκπλήξεις είναι καλό ο έλεγχος να έχει προηγηθεί.
Το air-condition πρέπει να τίθεται σε λειτουργία τακτικά, π.χ. μία φορά το μήνα για πέντε λεπτά (ακόμη και το χειμώνα), για να λιπαίνονται οι σωληνώσεις και οι συνδέσεις των σωλήνων καθώς αυτοί διαθέτουν ελαστικά μέρη τα οποία ξηραίνονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρροές στο φρέον.

Για δροσερή αλλά και καθαρή ατμόσφαιρα στο αυτοκίνητο, το φίλτρο πρέπει να αντικαθίσταται μία φορά το χρόνο. Στο φίλτρο συσσωρεύονται όλοι οι ρύποι της ατμόσφαιρας πριν εισέλθουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσω του κλιματιστικού καθώς επίσης και σκόνη, καπνός, γύρη, άμμος και άλλα σωματίδια, επιβλαβή για την υγεία μας. Το κόστος του δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, δεδομένου ότι κυμαίνεται από €10 έως €15.

Για την προστασία των πλαστικών και ελαστικών μερών του αυτοκινήτου (ταμπλό, τσιμούχες παραθύρων, ελαστικά καθαριστήρων, κτλ.) υπάρχουν ειδικά σπρέι που τα ενυδατώνουν και τα προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Προστατεύστε τις επενδύσεις των καθισμάτων από τον ιδρώτα, τη σκόνη, την άμμο, κτλ., τοποθετώντας καλύμματα. Προτιμήστε καλύμματα ανοιχτόχρωμα και βαμβακερά για να πλένονται εύκολα και να είναι δροσερά.