Ασφαλής και άνετη οδήγηση το καλοκαίρι

Ήλιος, ζέστη, σκόνη και …η χαλαρή διάθεση των διακοπών δεν είναι πάντα οι καλύτεροι φίλοι στις καλοκαιρινές μας διαδρομές με το αυτοκίνητο. Γι΄αυτό, πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και να εφοδιαστείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό για ασφαλέστερη και ευχάριστη μετακίνηση:

Μπορείτε να τοποθετήσετε αντιηλιακές μεμβράνες στα οπίσθια παράθυρα και το οπίσθιο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Οι μεμβράνες απωθούν τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία και μειώνουν την αντηλιά και τη θερμότητα που μεταφέρεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Ο Κ.Ο.Κ. απαγορεύει την τοποθέτηση μεμβρανών στα εμπρόσθια παράθυρα και το παρμπρίζ. Ωστόσο, υπάρχουν σκιάδια για το εμπρόσθιο παρμπρίζ που τοποθετούνται εύκολα και μας προστατεύουν αποτελεσματικά από τον ήλιο.

Ήλιος που τυφλώνει; Το καλοκαίρι το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο. Δώστε έξτρα προσοχή κατά την οδήγηση και φροντίστε να καθαρίζετε καλά το παρμπρίζ εσωτερικά και εξωτερικά και να κατεβάσετε το σκίαστρο. Επιπλέον διατηρείτε μεγαλύτερες αποστάσεις από τον προπορευόμενο και οδηγείστε με χαμηλότερη ταχύτητα.

Το ελαφρύ ντύσιμο φυσικά ενδείκνυται για την άνεσή σας κατά την οδήγηση όχι όμως και οι σαγιονάρες ή οι παντόφλες, οι οποίες ευθύνονται για πολλά ατυχήματα! Ακόμη λοιπόν και μετά την παραλία, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο αλλάξτε και φορέστε σταθερά, εφαρμοστά παπούτσια για να είστε σίγουρος/η!

Επιπλέον, για τις καλοκαιρινές σας διαδρομές, κοντινές και μακρινές, φροντίστε να έχετε μαζί σας άφθονο νερό, για τη συχνή ενυδάτωση του οδηγού αλλά και των υπόλοιπων επιβατών. 

Πυροσβεστήρας και Κουτί Πρώτων Βοηθειών στο αυτοκίνητο αποτελούν τα εντελώς απαραίτητα για όλες τις εποχές. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι ο πυροσβεστήρας έχει ημερομηνία λήξεως μετά από την οποία πρέπει να αντικαθίσταται. Ειδικά για το καλοκαίρι, του κουτί πρώτων βοηθειών σας πρέπει να περιλαμβάνει αντηλιακό καθώς και φάρμακα (αντισταμινικά, κρέμες, κτλ.) για τσιμπήματα εντόμων.