Ασφάλιση Επιχειρήσεων Εστίασης - ydrogios.gr

Ασφάλιση Επιχειρήσεων Εστίασης

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Η ασφάλιση ως βασικός πυλώνας στήριξης ενός ζωτικού οικονομικού κλάδου

Ο κλάδος της εστίασης, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τις δύο «ατμομηχανές» της ελληνικής οικονομίας και τους δύο μεγαλύτερους εργοδότες. Ειδικά η εστίαση υπολογίζεται ότι απασχολεί  γύρω στους 400.000 εργαζόμενους σε, περίπου, 80.000 επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα.

Παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας, η εστίαση εξακολουθεί να αποτελεί μία εξαιρετικά δραστήρια αγορά, με μεγάλη κινητικότητα και ποικιλομορφία, που απορροφά σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλη διασπορά, με σημαντική παρουσία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας και σημαντική συμβολή στις αντίστοιχες τοπικές οικονομίες.

Νέες επιχειρήσεις εστίασης, διαφόρων ειδών, κάνουν συνεχώς την είσοδό τους στην αγορά ενώ τη φετινή σεζόν, η προσδοκώμενη αύξηση του τουρισμού αναμένεται να επηρεάσει θετικά και την εστίαση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το έτος 2021 ανήλθε σε 5,13 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 25,8% σε σχέση με το έτος 2020.

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Στο τοπίο, λοιπόν, που διαμορφώνεται, με ευκαιρίες να αναδύονται συνεχώς για τους επιχειρηματίες της εστίασης αλλά και την αβεβαιότητα να παραμένει έντονη, η ασφάλιση αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα στήριξης  του ζωτικού αυτού για την οικονομία και κοινωνία κλάδου.

Ανεξάρτητα από το είδος της κάθε επιχείρησης εστίασης, το μέγεθος του κάθε επενδυτικού εγχειρήματος και τις ιδιαιτερότητές του, υπάρχουν υπαρκτοί κίνδυνοι, η ασφαλιστική κάλυψη των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επιχειρησιακή συνέχεια. Για παράδειγμα:

  • Η ασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων (κτιριακών εγκαταστάσεων ή/και βελτιώσεων αυτών – περιεχομένου – εξοπλισμού) έναντι απρόβλεπτων γεγονότων (π.χ. πυρκαγιά, φυσικές καταστροφές, ληστεία, διαρροές νερών, κτλ.) περιορίζει το ρίσκο και διασφαλίζει την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά από μία ζημιά. Η ασφάλιση αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντική τα τελευταία χρόνια λόγω και της αύξησης των φυσικών καταστροφών.
  • Η ασφάλιση αστικών ευθυνών έχει ιδιαίτερη σημασία για τις επιχειρήσεις εστίασης καθώς αυτές, λόγω της φύσης της δραστηριότητάς τους, είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες απέναντι στους πελάτες τους. Η κάλυψη της ευθύνης για ατυχήματα ή γεγονότα που μπορούν να συμβούν σε τρίτους στον χώρο της επιχείρησης (π.χ. τροφική δηλητηρίαση), εξασφαλίζει την επιχείρηση από ενδεχομένως υψηλού κόστους απαιτήσεις τρίτων αλλά αποτελεί και μία ουσιαστική πράξη ευθύνης έναντι των πελατών τους.

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική, προσφέρει ένα εξειδικευμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις εστίασης το οποίο έρχεται να απαντήσει στοχευμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Πρόκειται για ένα πολυασφαλιστήριο, που σε ένα συμβόλαιο, με προσιτό κόστος, συνδυάζει τους παραπάνω ασφαλιστικούς κινδύνους αλλά και την ασφάλιση του ίδιου του ιδιοκτήτη για προσωπικό ατύχημα.

Με την ιδιαίτερη αυτή «σύνθεση» των κινδύνων που προσφέρουν πολύπλευρη κάλυψη, την δυνατότητα ενίσχυσης της προστασίας με επιπλέον προαιρετικές καλύψεις ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιχείρησης αλλά και την παροχή της δωρεάν υπηρεσίας επείγουσας τεχνικής βοήθειας, το πολυασφαλιστήριο αναδεικνύεται σε πολύτιμο σύμμαχο του σύγχρονου επιχειρηματία της εστίασης.

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy