Εταιρική Υπευθυνότητα στην Υδρόγειο Ασφαλιστική

Ως μία εταιρεία που βασική μας αποστολή έχουμε να προσφέρουμε – μέσα από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και κυρίως την αξιόπιστη, άμεση και δίκαιη καταβολή της αποζημίωσης – σιγουριά και εξασφάλιση στον πολίτη, αναγνωρίζουμε τον κατεξοχήν κοινωνικό μας ρόλο και τοποθετούμε την εταιρική υπευθυνότητα στον πυρήνα της φιλοσοφίας και επιχειρηματικής μας πρακτικής.

Για εμάς η έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού και των δράσεων τις εταιρείας, εμπεριέχοντας την υπεύθυνη και διαφανή εταιρική διακυβέρνηση, την επένδυση στην βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταπόδοση στο κοινωνικό σύνολο.

Η φιλοσοφία που γίνεται πράξη

Βασικές αρχές, τις οποίες ενσωματώνουμε στη στρατηγική μας και προσπαθούμε να κάνουμε πράξη καθημερινά, αποτελούν τα εξής:

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με βάση όχι μόνο ή κυρίως ποσοτικούς στόχους (αύξηση κύκλου εργασιών, μερίδιο αγοράς, κερδοφορία) αλλά κατά βάση ποιοτικούς: ποιότητα, υπευθυνότητα, διαφάνεια, συνέπεια, ανθρωποκεντρικότητα, υγιής και ισορροπημένη ανάπτυξη.

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Η ανάδειξη και «κοινωνία» αυτών των αρχών με τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχή και το πρόσωπο της εταιρείας μας – κυρίως εργαζόμενους και συνεργάτες- ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Η ανάδειξη της σημασίας του αγαθού της ασφάλισης στην κοινωνία και η απόδοση αξίας στους ασφαλισμένους μέσα από ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες αλλά και δράσεις ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης της ασφαλιστικής συνείδησης, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της ασφαλιστικής αγοράς.

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Η ανταπόδοση στην κοινωνία και τους πολίτες μέσα από συγκεκριμένες δράσεις με ουσιαστικό αντίκτυπο.

Άξονες Εταιρικής Υπευθυνότητας

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική θέτει συγκεκριμένες προτεραιότητες όσον αφορά τους τομείς – πεδία των εταιρικών κοινωνικών της δράσεων. Αυτές συνοψίζονται στα εξής:

Συνδράμουμε χορηγικά ή με τη δωρεάν διάθεση υπηρεσιών μας το έργο οργανισμών και κοινωνικών φορέων που υποστηρίζουν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (παιδιά, αστέγους, πρόσφυγες, ηλικιωμένους κ.α.). Ενδεικτικά αναφέρονται η συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Emfasis Foundation, τη Στέγη Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «Ηλιαχτίδα», , κ.α.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική πιστεύει και επενδύει στις αξίες και την ανάδειξη του αθλητισμού μέσα από ένα πλέγμα χορηγικών δράσεων σε ευρύτερη αλλά και τοπική κλίμακα. Ενδεικτικά αναφέρονται η μακροχρόνια συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και επίσημη χορηγία της Basket League – ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ, η χορηγική συνεργασία με την ΠΑΕ Άρης αλλά και η στήριξη ομάδων και αθλητών σε τοπικό επίπεδο ή λιγότερο «δημοφιλών» αγωνισμάτων όπως, πολύ ενδεικτικά, ο Καλαθοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κορίνθου, ο αθλητής τοξοβολίας της Εθνικής Ομάδας Αναστασάκης Δημήτρης, η ομάδα βόλεϊ Κέρκης Μαραθοκάμπου της Σάμου, η Χρυσή Χορηγία των Διεθνών Αγώνων Ορεινής Ποδηλασίας Molyvos Urban MTB στη Λέσβο και άλλες πολυδιάστατες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Οι άνθρωποί μας – εργαζόμενοι και συνεργάτες – αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της εταιρείας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός οργανισμού που προσφέρει σε αυτούς σταθερότητα, ικανοποίηση, επιβράβευση αλλά και έμπνευση και μακροπρόθεσμη προοπτική. Επενδύουμε στην εκπαίδευση, ανάπτυξη και επιβράβευση των ανθρώπων μας, φροντίζοντας, ταυτόχρονα, να παρέχουμε σε αυτούς ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και «γιορτής» (π.χ. ετήσια εκδήλωση προσωπικού, χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, βραβεύσεις πολύχρονης συνεργασίας κ.α.) αλλά και προωθώντας πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς (π.χ. εξαμηνιαία εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Υπαλλήλων και το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός).

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική έχει διαχρονικά επενδύσει στην αποκέντρωση των εργασιών της και την ανάπτυξή της στην ελληνική περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσουμε δράσεις στήριξης των τοπικών κοινωνιών, στις οποίες δραστηριοποιούμαστε σε συνεργασία με τα τοπικά μας γραφεία αλλά και με την άμεση εμπλοκή των τοπικών μας συνεργατών – ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (π.χ. στήριξη Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας – Τοπικών Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας, κ.α.).