5+1 τρόποι …επαναφοράς για την επιστροφή σας από τις διακοπές! - ydrogios.gr

5+1 τρόποι …επαναφοράς για την επιστροφή σας από τις διακοπές!

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Όλα τα όμορφα κάποια στιγμή τελειώνουν και οι διακοπές είναι ένα από αυτά.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα μπορεί να σας φαίνεται…βουνό και να σας γεμίζει με μελαγχολία και άγχος. Και όμως! Υπάρχουν επιλογές και τρόποι που θα σας βοηθήσουν να επανενταχθείτε ομαλά στον ρυθμό της ζωής, διατηρώντας τη θετική ενέργεια και οπτική που φέρατε μαζί σας από τις διακοπές.

1. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να προσαρμοστεί

Μην περιμένετε να επιστρέψετε στη δουλειά ή το σχολείο με πλήρη παραγωγικότητα από την πρώτη μέρα. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι οι διακοπές έχουν τελειώσει και να επανέλθει στην κανονική του ζωή.

2. Οργανωθείτε με …μέτρο

Μην υπερφορτώσετε τον εαυτό σας με υποχρεώσεις και εργασίες αμέσως μετά τις διακοπές. Μία μικρή λίστα με τα πρώτα πράγματα που έχετε να κάνετε θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το μυαλό σας σε τάξη. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε μια ατέρμονη λίστα γεμάτη με «πρέπει». Δώστε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά πρακτικά θέματα που χρειάζεται να επιλυθούν και να μπουν σε μια σειρά αλλά και σε αυτά που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα, π.χ. την επανέναρξη του αγαπημένου σας hobby.

3. Δημιουργήστε σταδιακά τη ρουτίνα σας

Ξεκινήστε να δίνετε «δομή» στην ημέρα σας, επανερχόμενοι στις συνήθειές σας και προτάσσοντας την υγεία και ευεξία σας. Επιστρέψτε στο κανονικό πρόγραμμα ύπνου, γευμάτων και άλλων δραστηριοτήτων σας. Ο επαρκής ύπνος, η υγιεινή διατροφή και φυσικά η άσκηση θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε γεμάτοι ενέργεια, έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της καθημερινότητας.

4. Κάντε ή ξεκινήστε κάτι που σας αρέσει

Αν το πρώτο διάστημα μετά τις διακοπές νιώσετε κουρασμένοι ή αγχωμένοι, κάντε κάτι που σας χαλαρώνει και σας γεμίζει. Ακούστε μουσική, διαβάστε ένα βιβλίο ή κάντε μια βόλτα. Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε κάτι καινούριο που σας αρέσει σε πιο τακτική βάση – χωρίς ωστόσο να φορτώσετε υπερβολικά τον εαυτό σας ή να κάνετε περισσότερα από όσα επιτρέπει η ενέργειά σας. 

5. Επικοινωνήστε και συνδεθείτε

Η μελαγχολία μετά τις διακοπές είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που όλοι βιώνουμε. Καλό είναι να θυμάστε ότι δεν είστε οι μόνοι σε αυτό που νιώθετε και ότι, όσο δυσάρεστο και αν είναι, θα περάσει!  Είναι η στιγμή να ξανασυνδεθείτε με τους αγαπημένους, την οικογένεια, τους φίλους ή συναδέλφους που έχετε να δείτε καιρό και να μοιραστείτε τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες των διακοπών σας. Η ανθρώπινη σύνδεση και η επικοινωνία κάνουν θαύματα!

6. Οι διακοπές θα είναι πάντα εκεί!

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις θετικές πτυχές και τις όμορφες στιγμές των διακοπών σας, αφήστε τις να σας γεμίσουν αισιοδοξία και σκεφτείτε ότι θα έχετε την ευκαιρία να τις ζήσετε ξανά στο μέλλον.  Ίσως μάλιστα μπορείτε ήδη να αρχίσετε να οργανώνετε μια επόμενη απόδραση. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύ μακρινό ή ακριβό. Η προσδοκία ακόμη και μίας βόλτας σε έναν κοντινό προορισμό το Σαββατοκύριακο ή μιας ολιγοήμερης επίσκεψης σε έναν φίλο ή συγγενή, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη θετική σας διάθεση και να αντιμετωπίσετε την επιστροφή σας από τις διακοπές με χαμόγελο!

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy