Ασφάλεια Σπιτιού: Μάθετε πως θα κερδίσετε έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10% - ydrogios.gr

Ασφάλεια Σπιτιού: Μάθετε πως θα κερδίσετε έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10%

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Αν δεν έχετε ασφαλίσει την κατοικίας σας, τότε ίσως ήρθε η ώρα.

Το σπίτι μας, ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά μας, παραμένει δυστυχώς για πολλούς Έλληνες απροστάτευτο και έτσι εκτεθειμένο σε διάφορους κινδύνους που επιβαρύνουν τον οικιακό προϋπολογισμό μας. Η ασφάλιση κατοικίας προσφέρει την απαραίτητη εξασφάλιση και ηρεμία, δεν είναι ακριβή και είναι κατάλληλη για όλους

Τώρα μάλιστα υπάρχει και ένα ακόμη κίνητρο για να ασφαλιστείτε.

Όπως έχει ανακοινωθεί, από το 2024 και μετά, ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 10% για κατοικίες φυσικών προσώπων  που έχουν ασφαλιστεί. Υπολογίζεται μάλιστα πως η συνολική έκπτωση ΕΝΦΙΑ, θα φτάσει έως και τα 150 εκατομμύρια ευρώ, έως το 2027, για 1 εκατομμύριο δικαιούχους. Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική αναλαμβάνουμε με υπευθυνότητα την ασφάλεια του σπιτιού σας προσφέροντας διάφορες επιλογές που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας.

Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια σπιτιού, την έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10% αλλά και πως θα την κερδίσετε.

Ασφάλεια Σπιτιού – Προϋποθέσεις για έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10%

Ας εξετάσουμε λοιπόν, ποιους συγκεκριμένα αφορά η έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10% αλλά και ποιες είναι οι προϋποθέσεις, για την ασφάλεια σπιτιού.Η έκπτωση αφορά ασφάλεια σπιτιού για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα. Αυτό ισχύει όμως μόνο εάν η ασφάλεια σπιτιού καλύπτει την πλήρη αξία της κατοικίας. Για να υπολογίσετε την αξία χρειάζεται να λάβετε υπόψιν σας την ανακατασκευή του σπιτιού, χωρίς όμως να υπολογίσετε την αξία του οικοπέδου. Επίσης αυτή δεν πρέπει να είναι κάτω από 1000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η έκπτωση υπολογίζεται επάνω στο συνολικό ποσό του βασικού και του “συμπληρωματικού” φόρου, ο οποίος επιβάλλεται όταν η αντικειμενική αξία του ακινήτου ξεπερνά τις 400.000 ευρώ, με προσαυξήσεις που ορίζονται από συγκεκριμένους συντελεστές.

Ασφάλεια Σπιτιού – Προβλεπόμενη διάρκεια

Στην προηγούμενη παράγραφο αναφερθήκαμε σε προϋποθέσεις και στο ποιους αφορά η έκπτωση ΕΝΦΙΑ, όμως δεν αναφέραμε την προβλεπόμενη διάρκεια που πρέπει να έχει η ασφάλεια σπιτιού!

Προκειμένου να λάβει κανείς την έκπτωση, η ασφάλεια σπιτιού πρέπει να έχει γίνει στο προηγούμενο έτος έχοντας διάρκεια τουλάχιστον 3 μηνών. Επιπλέον στην περίπτωση που η διάρκεια ασφάλειας σπιτιού είναι μικρότερη από ένα έτος, η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα προσαρμοστεί αναλογικά.

Για παράδειγμα αν η ασφάλεια σπιτιού έχει διάρκεια 12 μήνες (1 χρόνο) και άνω, η έκπτωση θα είναι κανονικά 10%. Αν πάλι η ασφάλεια σπιτιού αγγίζει τους 6 μήνες, τότε η έκπτωση ΕΝΦΙΑ που δικαιούστε θα είναι 5%.

Αν όμως η ασφάλεια σπιτιού οριακά ξεπερνά το κατώτερο υποχρεωτικό όριο, δηλαδή τους 3 μήνες, τότε η έκπτωση ΕΝΦΙΑ προσαρμόζεται στο 2.5%.

Τέλος, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, για ασφάλεια σπιτιού διάρκειας λιγότερης από 3 μήνες, δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ.

Ασφάλεια Σπιτιού – Χρήσιμα Παραδείγματα για να κατανοήσετε καλύτερα την έκπτωση ΕΝΦΙΑ

Αφού αναφερθήκαμε στην ασφάλεια σπιτιού και στη σχετική έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, θα ήταν πολύ χρήσιμο να δώσουμε μερικά παραδείγματα, μέσω των οποίων θα εξετάσουμε ορισμένες περιπτώσεις.

Παράδειγμα #1

Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου με αντικειμενική αξία 500.000 ευρώ ασφαλίζει την κατοικία του για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα για ένα χρόνο. Η έκπτωση ΕΝΦΙΑ θα είναι 10% επί του συνολικού φόρου, περιλαμβάνοντας και τον συμπληρωματικό φόρο λόγω υψηλής αντικειμενικής αξίας.

Παράδειγμα #2

Εάν κάποιος έχει ασφαλιστεί για 6 μήνες με πλήρη κάλυψη της κατοικίας του, η έκπτωση ΕΝΦΙΑ που θα λάβει θα είναι 5% του φόρου που αντιστοιχεί στην διάρκεια της ασφάλισης.

Παράδειγμα #3

Έστω ότι ένα ζευγάρι έχει μια κατοικία στην Αθήνα με αντικειμενική αξία 450.000 ευρώ.

Αποφασίζουν να ασφαλίσουν το σπίτι τους για πλήρη αξία ανακατασκευής, δηλαδή 300.000 ευρώ, καλύπτοντας σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα. Η ασφάλιση είναι ετήσια και ξεκινά τον Ιανουάριο του 2024.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, θα λάβουν 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ του 2025, υπολογιζόμενη τόσο επί του βασικού φόρου όσο και επί του συμπληρωματικού φόρου, εφόσον η αξία του ακινήτου τους ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν ουσιαστικό οικονομικό όφελος τόσο από την ασφάλιση της περιουσίας τους όσο και από τη μείωση του φόρου που θα πληρώσουν.

Ασφάλεια Σπιτιού – Επιλέξτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει

Στην Υδρόγειο Ασφαλιστική βρισκόμαστε δίπλα σας, κατανοώντας τις ανάγκες και προσφέροντες σας μοναδικές επιλογές γύρω από την ασφάλεια σπιτιού.

  1. HOME BASIC: Βασική κάλυψη για την κατοικία. Ιδανικό και για στεγαστικά δάνεια.
  2. SAFE HOME: Πιο προηγμένη ασφάλιση που προσφέρει ευρύτερη προστασία έχει ενσωματωμένο σεισμό.
  3. BEST HOME: Προσφέρει την πληρέστερη κάλυψη ασφάλισης.
  4. HOME ΕΞΟΧΙΚΗ: Ασφάλιση ειδικά για εξοχικές κατοικίες.
  5. HOME PROTECT: Πρόγραμμα που προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη για φυσικές καταστροφές και άλλες καλύψεις. Ιδανικό και για στεγαστικά δάνεια.

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες μας γύρω από την ασφάλεια σπιτιού εδώ.

Συνοψίζοντας

Σε αυτό το άρθρο αναφερθήκαμε στην ασφάλεια σπιτιού και στην έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10%, για το 2024.

Εξετάσαμε επίσης τις προϋποθέσεις αλλά και το πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ασφαλίσετε την κατοικίας σας με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Είναι γεγονός πως η έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10% αποτελεί μοναδική ευκαιρία και ένα παραπάνω κίνητρο ώστε να ασφαλίσουμε τις κατοικίες μας.

Αν θέλετε και εσείς να προχωρήσετε σε ασφάλεια σπιτιού και να κερδίσετε την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy