Φροντίδα Αυτοκινήτου στις μέρες του απαγορευτικού - ydrogios.gr

Φροντίδα Αυτοκινήτου στις μέρες του απαγορευτικού

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Ο περιορισμός των μετακινήσεων κατά την περίοδο του απαγορευτικού και η τήρηση των οδηγιών της πολιτείας για την προστασία από τoν Covid -19 αποτελούν απαραίτητες συνθήκες για την υγεία όλων μας. Όσο όμως εμείς μένουμε σπίτι, το αυτοκίνητό μας μένει σε αδράνεια. Για να αποφύγουμε τα όποια προβλήματα μπορεί αυτό να συνεπάγεται και να διατηρήσουμε το αυτοκίνητό μας άρτια συντηρημένο, ακόμη και όταν αυτό δεν κινείται πολύ, μπορούμε εύκολα να εφαρμόσουμε ορισμένες απλές συμβουλές.

Φροντίστε την μπαταρία
Εάν το αυτοκίνητό σας ακινητοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, η μπαταρία του μπορεί να αποφορτιστεί. Το καλύτερο είναι να θέτετε το αυτοκίνητο σε λειτουργία μία με δύο φορές την εβδομάδα. Ιδανικά οδηγήστε το για 10 λεπτά τουλάχιστον κάθε φορά (π.χ. ως το σουπερμαρκετ ή γύρω από το τετράγωνο), φροντίζοντας φυσικά να μην έχετε επιβάτες, για αποφυγή συγχρωτισμού. Η κίνηση θα ωφελήσει την μπαταρία και τον κινητήρα συνολικά. Εάν γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να οδηγήσετε το αυτοκίνητο για αρκετό χρονικό διάστημα και μπορείτε να το σταθμεύσετε σε χώρο με πρόσβαση σε οικιακό ρεύμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συντηρητή μπαταρίας.

Συμπληρώστε τα υγρά
Ακόμη και αν κινείστε λιγότερο, τα υγρά του αυτοκινήτου όπως το λάδι κινητήρα, το αντιψυκτικό υγρό και το υγρό φρένων πρέπει να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να συμπληρώνονται κατά τις προγραμματισμένες συντηρήσεις του αυτοκινήτου για να είστε σίγουροι ότι βρίσκονται στα συνιστώμενα από τον κατασκευαστή επίπεδα. Λάβετε υπόψη ότι όταν το αυτοκίνητό σας είναι ακινητοποιημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το λάδι μπορεί να «καθίσει» ή να διασπαστεί, χάνοντας την αποτελεσματικότητά του ως προς την προστασία που προσφέρει στον κινητήρα. Η οδήγηση του αυτοκινήτου βοηθά ως προς αυτό καθώς επιτρέπει την κυκλοφορία των υγρών στα συστήματα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, μην παραμελείτε να γεμίζετε το υγρό των υαλοκαθαριστήρων και να έχετε το ρεζερβουάρ του καυσίμου γεμάτο, ώστε να είστε έτοιμοι για κίνηση, εφόσον χρειαστεί!

Φουσκώστε τα λάστιχα
Τα ελαστικά του αυτοκινήτου χάνουν αέρα, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται σε ακινησία. Φροντίστε λοιπόν, προτού σταθμεύσετε το όχημα για μεγάλο διάστημα, να έχετε φουσκώσει τα λάστιχα περισσότερο από το κανονικό. Αυτό θα τα βοηθήσει να διατηρήσουν το στρογγυλό σχήμα τους αποτρέποντας τη δημιουργία επίπεδων σημείων εκεί όπου εφάπτονται με το οδόστρωμα. Η οδήγηση του οχήματος κατά τακτά διαστήματα βοηθάει επίσης στο να κρατά τα ελαστικά υγιή.

Χαρίστε του ένα πλύσιμο
Παρά το ότι μένει ακίνητο περισσότερο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τακτικό πλύσιμο! Οι ρύποι, η σκόνη, οι χυμοί το δένδρων και τα περιττώματα πουλιών αποτελούν τους χειρότερους εχθρούς για το χρώμα του αυτοκινήτου σας. Στις μέρες μας, μια επιπλέον προσοχή είναι καλό να δίνεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου καθώς και τον καθαρισμό με αντισηπτικό του τιμονιού, του λεβιέ ταχυτήτων, της πόρτας και άλλων σημείων, τα οποία ακουμπάμε συχνά με τα χέρια μας.

Μέσα ή έξω;
Το καλύτερο φυσικά είναι να σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας σε ένα κλειστό χώρο στάθμευσης για να αποφεύγετε την έκθεσή του σε φθορές από π.χ. έντονες καιρικές συνθήκες καθώς και να το προστατεύετε από μια πιθανή κλοπή. Εάν δεν διαθέτετε γκαράζ, επιλέξτε να το σκεπάζετε με μία καλής ποιότητας, αδιάβροχη κουκούλα. Εάν το αφήσετε για πολύ καιρό σε εσωτερικό χώρο ελέγχετε συχνά για ανεπιθύμητους “επισκέπτες”, όπως π.χ. τρωκτικά που πολλές φορές έχουν βρεθεί να προκαλούν ζημιές στα καλώδια του αυτοκινήτου. Ειδικά σπρέι και απωθητικές συσκευές μπορούν να βοηθήσουν.

Μην παραμελείτε το σέρβις
Το προγραμματισμένο σέρβις του αυτοκινήτου είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ για αργότερα ακόμα και σε περίοδο απαγορευτικού. Αν λοιπόν πλησιάζει η ώρα του, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να κλείσετε το ραντεβού σας, εφόσον τα συνεργεία παραμένουν ανοιχτά, με ειδικά μάλιστα πρωτόκολλα προστασίας. Στείλτε το απαραίτητο sms (δηλώνοντας την επιλογή 2) και κλείστε το ραντεβού σας.

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy