Island hopping με το σκάφος σας και τους μικρούς σας θαλασσόλυκους! - ydrogios.gr

Island hopping με το σκάφος σας και τους μικρούς σας θαλασσόλυκους!

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Ένα οικογενειακό ταξίδι με σκάφος μπορεί να σας φαίνεται…ακατόρθωτο. Και όμως, ο κόσμος της θάλασσας μπορεί, με τη σωστή προετοιμασία και προσοχή στα θέματα ασφάλειας, να γίνει το στυλ των διακοπών που πάντα θα θέλετε να απολαμβάνετε με τα παιδιά σας!

Προετοιμασία πριν τις διακοπές με σκάφος

Γνωρίστε τον κόσμο της θάλασσας

Εφοδιαστείτε με ωραία εικονογραφημένα βιβλία που αναλύουν το βυθό της θάλασσας και δείτε ντοκιμαντέρ για τα διάφορα είδη ψαριών και θαλάσσιων φυτών. Αυτό θα δημιουργήσει ανυπομονησία στα παιδιά για τις διακοπές και θα τους βοηθήσει να νιώσουν οικεία με το περιβάλλον της θάλασσας πολύ γρήγορα.

Ασφάλεια πάνω απ’ όλα!
Τα παιδιά είναι ενθουσιώδη και η περιέργειά τους εξάπτεται με το παραμικρό ερέθισμα. Είναι σημαντικό να έχετε θέσει από την αρχή τους βασικούς κανόνες που θα κάνουν την εμπειρία των διακοπών στο σκάφος ευχάριστη και ασφαλή για όλη την οικογένεια. Συζητήστε μαζί τους και ζητήστε:
⦁ Να σας ρωτάνε πριν βουτήξουν στο νερό.
⦁ Να μην κολυμπούν ποτέ κοντά στην προπέλα.
⦁ Να σας ενημερώσουν άμεσα αν νιώσουν αδιαθεσία.
⦁ Να μη πλησιάζουν την περίμετρο του σκάφους χωρίς σωσίβιο και να μη το βγάζουν εάν δεν σας ενημερώσουν.

Επίσης:

⦁ Όπως όλοι οι επιβαίνοντες, τα παιδιά δεν πρέπει να στέκονται όρθια, να τρέχουν ή να κάθονται στην κουπαστή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
⦁ Πρέπει να κυκλοφορούν στο κατάστρωμα μόνο με σωσίβιο και ποτέ χωρίς την επίβλεψη ενηλίκου.
⦁ Μία από τις πιο χρήσιμες προσθήκες είναι ένα δίχτυ ασφαλείας κατά μήκος του κιγκλιδώματος για να μην πέσουν στη θάλασσα. 

Φυσικά είναι δική σας ευθύνη να γνωρίζετε καλά και να ακολουθείτε με συνέπεια τους ισχύοντες κανονισμούς και τις οδηγίες, για να χαρείτε τις θαλασσινές σας διαδρομές με απόλυτη ασφάλεια. Ενημερώστε τα παιδιά αλλά και όλους τους υπόλοιπους επιβαίνοντες εκ των προτέρων για όσα πρέπει να γνωρίζουν και να ακολουθούν. Και μη ξεχνάτε ότι η σωστή ασφάλιση του σκάφους είναι επίσης ένα μέτρο πρόληψης αλλά και υποχρέωση από το νόμο!

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνετε μπορείτε να βρείτε εδώ:
https://ydrogios.gr/web/asfaleis-pleuseis-me-to-skafos-sas/

Όταν βάλετε πλώρη…

Εξερευνήστε το «σπίτι» των διακοπών σας!
Όταν τα παιδιά είναι σε ένα νέο περιβάλλον, προσπαθούν να ανακαλύψουν την κάθε γωνιά του. Μια βόλτα μέσα στο σκάφος με το παιδί, στην αρχή του ταξιδιού σας, είναι ό,τι αυτό χρειάζεται για να νιώσει άνετα και να εγκλιματισθεί. Δείξτε του την άγκυρα, την καμπίνα, το πιλοτήριο, τα κουπιά, και σύντομα θα έχετε τον καλύτερο βοηθό στις διακοπές, αλλά και ένα παιδί που θα αγαπήσει τη θάλασσα και την επόμενη χρονιά θα θέλει να γυρίσει πίσω σ’ αυτή!

Island Hopping
Η θαλάσσια διαδρομή που θα επιλέξετε είναι καθοριστική για τις διακοπές σας με σκάφος, πόσο μάλλον όταν έχετε συνταξιδιώτες μικρά παιδιά.
Οι κοντινές αποστάσεις και οι συχνές στάσεις είναι το κλειδί. Έτσι οι μικροί σας θαλασσοπόροι δεν θα κουραστούν ταξιδεύοντας πολλές ώρες, θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλές όμορφες παραλίες για να κάνουν μπάνιο και να παίξουν, αλλά και να εξοικειωθούν με τη ζωή εν πλω σταδιακά. Επίσης, αυτό θα προσφέρει σε εσάς την ασφάλεια ότι, ό,τι κι αν συμβεί, σύντομα θα είστε στη στεριά.

Και πώς θα περάσει η ώρα, ενώ ταξιδεύετε ή τα βράδια που θα έχετε προσαράξει σε κάποια μαρίνα;
Φυσικά με εξωσχολικά βιβλία, με μουσική και με επιτραπέζια.
Το ψάρεμα είναι μια εμπειρία που τα παιδιά θα λατρέψουν, ειδικά μάλιστα όταν πιάσουν το πρώτο ψαράκι!
Σίγουρα μπορείτε να εμπλουτίσετε τις δραστηριότητες σας με παιχνίδια για τη θάλασσα και την παραλία, αναλόγως με την ηλικία των παιδιών.
Και μη ξεχνάτε την ξεκούραση! Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση όχι μόνο των μεγάλων αλλά και των μικρών ταξιδευτών. Κι αν δε ξεκουραστείτε αγναντεύοντας τη θάλασσα, τότε πώς;

Επιστρέφοντας στην πόλη

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για παύση. Παύση από το σχολείο, τη δουλειά, τους ρυθμούς της καθημερινότητας που στερούν από την οικογένεια τον ποιοτικό χρόνο με όλα τα μέλη της μαζί…
Επιστρέφοντας από ένα οικογενειακό ταξίδι με σκάφος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχετε ανακτήσει αυτόν τον πολύτιμο χρόνο.
Η κάθε στιγμή στο σκάφος είναι σημαντική και εξασφαλίζει εκπληκτικές εμπειρίες, άρα ισχυρότερους δεσμούς και μοναδικές αναμνήσεις. Ταυτόχρονα ενισχύει τη συνεργασία μικρών – μεγάλων, μας μαθαίνει να αγαπάμε τη φύση αλλά και να είμαστε πιο ανθεκτικοί σε απαιτητικές συνθήκες.

Στοιχηματίζουμε ότι και την επόμενη χρονιά όλη η οικογένεια θα θέλει να κάνει διακοπές με σκάφος μαζί!

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy