Κίνδυνοι & Ασφαλιστική Κάλυψη για τις ΜμΕ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις! - ydrogios.gr

Κίνδυνοι & Ασφαλιστική Κάλυψη για τις ΜμΕ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) αποτελούν διαχρονικά ένα ιδιαίτερα δυναμικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν ουσιαστικά ως κινητήριος δύναμη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας και έχουν σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ. Διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και την ευρύτερη κοινωνική σταθερότητα.

Η επιβίωσή τους, ωστόσο, δεν είναι εύκολη υπόθεση στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Απαιτείται συνεχής εκσυγχρονισμός, τεχνολογική εγρήγορση, πρόσβαση  σε σχετική πληροφόρηση και χρηματοδότηση, δικτύωση, συνεργασίες και έμφαση στην καινοτομία.

Από την άλλη οι ΜμΕ έρχονται συχνά αντιμέτωπες με σύνθετους, απρόβλεπτους κινδύνους, που, ακριβώς λόγω του μεγέθους και της φύσης τους, ενδέχεται να επιφέρουν υπέρμετρα δυσάρεστες συνέπειες στη λειτουργία και βιωσιμότητά τους.

Για να μπορούν να δραστηριοποιούνται, να αναπτύσσονται και να προοδεύουν απρόσκοπτα, η εξασφάλιση μέσω της σωστής και επαρκούς ασφάλισης αποτελεί την αναγκαία συνθήκη και πλέον σοφή επιχειρηματική πρακτική για τις ΜμΕ.

Γιατί είναι η ασφάλιση σημαντική για τις ΜμΕ

  • Ο μετριασμός των οικονομικών συνεπειών που επιφέρει η επέλευση ενός επιζήμιου απρόβλεπτου γεγονότος στην επιχείρηση, αποτελεί προφανώς τον πλέον σημαντικό λόγο που κάνει την ασφάλιση τόσο σημαντική για κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους. Δεν είναι όμως μόνο αυτός.
  • Ένα από τα μεγαλύτερα  πλεονεκτήματα που προσφέρει η ασφάλιση είναι το αίσθημα ηρεμίας που εξασφαλίζει στον επιχειρηματία. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον και πρέπει πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε αβεβαιότητα που μπορεί να προκύψει. Η ασφάλιση  είναι αυτή που παρέχει τη σιγουριά ότι η επιχείρηση θα παραμείνει «ζωντανή» ακόμη και όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να εστιάσει χωρίς περισπασμούς στα σχέδια και τις επιδιώξεις του.
  • Η ασφάλιση καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική στο ξεκίνημα μίας νέας επιχείρησης. Ένα νέο εγχείρημα δεν είναι ποτέ εύκολο και εμπεριέχει ρίσκο. Η οικονομική επιβάρυνση από μία απρόβλεπτη ζημιά ή άλλου είδους κίνδυνο στην περίπτωση αυτή μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρή.
  • Η ύπαρξη ασφάλισης αυξάνει την αξιοπιστία της επιχείρησης, γεγονός που διασφαλίζει την εμπιστοσύνη των πελατών της, αυξάνει την αναγνωρισιμότητα και προσέλκυση νέων πελατών αλλά και εξασφαλίζει καλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδότητηση, απόκτηση δανείων κ.α.
  • Η ασφάλιση είναι ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Ειδικά οι ΜμΕ, λόγω του μεγέθους τους, είναι ακόμη πιο ευάλωτες απέναντι σε π.χ. μεγάλα καταστροφικά γεγονότα, υψηλές απαιτήσεις πελατών για αστικές ευθύνες, κ.α.

Κίνδυνοι και Ασφαλιστικές Καλύψεις για ΜμΕ

Τα παρακάτω αποτελούν συνήθεις κινδύνους – ασφαλιστικές καλύψεις που εμπεριέχονται σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο επιχειρήσεων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, κατά την έναρξη της ασφάλισης, να συζητήσετε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο τις ιδιαίτερες ανάγκες της δικής σας επιχείρησης ώστε να αποκτήσετε τη σωστή και επαρκή κάλυψη, ανάλογη με τις ανάγκες αυτές.

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Πλεονεκτήματα των προγραμμάτων ασφάλισης ΜμΕ της Υδρογείου Ασφαλιστικής

  • Τα προγράμματα απευθύνονται σε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με συνολικά ασφαλιζόμενα κεφάλαια έως €1.000.000
  • Πάνω από 250 επαγγελματικές κατηγορίες επιχειρήσεων μπορούν να τα αξιοποιήσουν για την ασφάλισή τους (καταστήματα λιανικής, γραφεία, επαγγελματικές στέγες, μικρές βιοτεχνίες, εργαστήρια κ.α.)

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Δείτε τα προγράμματά μας εδώ

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy