Οδηγός για ομαλή και ασφαλή επιστροφή στις τάξεις - ydrogios.gr

Οδηγός για ομαλή και ασφαλή επιστροφή στις τάξεις

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε. Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε τις βάσεις για την επιτυχία αλλά και την ευτυχία του παιδιού σας στο ακαδημαϊκό του ταξίδι. Το ίδιο σημαντικό είναι το ταξίδι αυτό να είναι ήρεμο και ασφαλές σε όλη του τη διάρκεια. Ας δούμε μερικές συμβουλές. Ξεκινάμε!

Σταθερή ρουτίνα

Δημιουργήστε μια σταθερή καθημερινή ρουτίνα που περιλαμβάνει τακτικές ώρες ύπνου, καθορισμένες περιόδους μελέτης και χρόνο για σωματική δραστηριότητα και χαλάρωση. Η συνέπεια βοηθά τα παιδιά να αισθάνονται ασφάλεια, συγκέντρωση και προετοιμασία για μάθηση.

Χώρος μελέτης

Ορίστε έναν ήσυχο και καλά φωτισμένο χώρο μελέτης για το παιδί σας. Εφοδιάστε τον με τα απαραίτητα εφόδια, όπως μολύβια, χαρτί και μια άνετη καρέκλα. Βεβαιωθείτε ότι οι περισπασμοί, όπως η τηλεόραση ή τα βιντεοπαιχνίδια, ελαχιστοποιούνται κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Εξωσχολικό διάβασμα

Προωθήστε την αγάπη για το διάβασμα δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλικό προς τα βιβλία στο σπίτι. Αφιερώστε τακτικά χρόνο για ανεξάρτητη ανάγνωση και συζητήστε για βιβλία και ιστορίες. Το διάβασμα ενισχύει τις γλωσσικές δεξιότητες, επεκτείνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Υγιεινές συνήθειες μελέτης

Ενθαρρύνετε το παιδί σας και βοηθήστε το να καθιερώσει υγιείς συνήθειες μελέτης, όπως να κάνει τακτικά διαλείμματα, να ενυδατώνεται και να κοιμάται αρκετά. Βοηθήστε το να δημιουργήσει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα μελέτης που να περιλαμβάνει χρόνο για χαλάρωση, σωματική δραστηριότητα και κοινωνικοποίηση.

Ασφαλής μετακίνηση από και προς το σχολείο

Είτε κινείστε ως πεζοί, είτε με το αυτοκίνητο, η διαδρομή από και προς το σχολείο είναι η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για να γίνετε ο «μέντορας» οδικής ασφάλειας του παιδιού σας. Μιλήστε του, εξηγήστε του και υποδείξτε τους κινδύνους, τους κανόνες, τις σωστές αντιδράσεις και συμπεριφορές. Το δικό σας παράδειγμα, ως πεζού και οδηγού, είναι το πιο καλό «σχολείο» για να αντιληφθεί και να εφαρμόσει στην πράξη την προσεκτική και ευγενική οδική συμπεριφορά που είναι τόσο σημαντική για την ασφάλεια τη δική του αλλά και των άλλων.

Για περισσότερες συμβουλές μετακίνησης από και προς το σχολείο δείτε εδώ.  

Κατάλληλος εξοπλισμός

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει ένα άνετο, καλά εφαρμοζόμενο σακίδιο. Δείξτε του πώς να το φοράει σωστά για να αποφεύγει τραυματισμούς. Ντύστε το με άνετα ρούχα, κατάλληλα με τις καιρικές συνθήκες κάθε εποχής.

Φροντίδα υγείας

Προγραμματίστε τον τακτικό ιατρικό έλεγχο του παιδιού σας πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ενημερώστε το σχολείο για οποιεσδήποτε αλλεργίες ή ιατρικές καταστάσεις έχει το παιδί σας. Παρακολουθήστε και υποστηρίξτε την ψυχολογική ευημερία του παιδιού σας στο σχολείο και ενθαρρύνετε τις ανοικτές συνομιλίες για το άγχος που σχετίζεται με αυτό.

Check list Ασφάλειας και Έκτακτης Ανάγκης

  • Βεβαιωθείτε ότι είστε εξοικειωμένοι με τις με τις πολιτικές ασφαλείας και τις διαδικασίες του σχολείου.
  • Ενημερώστε το σχολείο για τα εξουσιοδοτημένα άτομα που μπορούν να παραλαμβάνουν το παιδί σας και για τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε περίπτωση ανάγκης.
  • Δημιουργήστε ένα σαφές σχέδιο επικοινωνίας με το παιδί σας και συζητήστε μαζί του τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας γνωρίζει τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση του σπιτιού σας.

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy