Στο αυτοκίνητο με το κατοικίδιο: Συμβουλές για χαρούμενα και ασφαλή ταξίδια - ydrogios.gr

Στο αυτοκίνητο με το κατοικίδιο: Συμβουλές για χαρούμενα και ασφαλή ταξίδια

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Ίσως λατρεύει τις βόλτες με το αυτοκίνητο. Ίσως πάλι και όχι. Σε κάθε περίπτωση, ο τετράποδος σύντροφος της ζωής σας πρέπει να είναι άνετος και ασφαλής συνεπιβάτης στα ταξίδια σας, είτε πρόκειται για μικρές είτε για μεγαλύτερες διαδρομές. Ας δούμε μερικές συμβουλές.

Πριν το ταξίδι

 • Εξοικειώστε το ζωάκι σας με τις διαδρομές στο αυτοκίνητο. Ξεκινήστε με μικρές εκπαιδευτικές βόλτες για να το προετοιμάσετε.
 • Προετοιμάστε το αυτοκίνητό σας. Πριν από το ταξίδι, καθαρίστε το αυτοκίνητο και αφαιρέστε τυχόν τρίχες ή άλλα υπολείμματα. Ρυθμίστε κατάλληλα τον κλιματισμό ή τη θέρμανση. Επιλέξτε τον κατάλληλο τρόπο μεταφοράς για το ζωάκι σας και πάρτε μαζί σας μαξιλαράκια, παιχνίδια και μια αγαπημένη του κουβερτούλα για έξτρα άνεση.

Ο κατάλληλος τρόπος μεταφοράς

Ο πιο ασφαλής τρόπος μεταφοράς ενός κατοικιδίου στο αυτοκίνητο εξαρτάται από το μέγεθος του και τις προτιμήσεις σας, αλλά υπάρχουν κάποιες κοινές συστάσεις:

 • Κλουβί ή τσάντα μεταφοράς: Συνίσταται για μικρά κατοικίδια. Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή και άνετα, επιτρέποντας στο κατοικίδιο να κινείται ελαφρά, αλλά παρέχοντας ταυτόχρονα σταθερότητα.
 • Ζώνη ασφαλείας για κατοικίδια: Για μεγαλύτερα ζώα, υπάρχουν ζώνες ασφαλείας σχεδιασμένες ειδικά για αυτά, οι οποίες συνδέονται με τη ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου.
 • Κλουβί ή προστατευτικό διαχωριστικό: Για μεγαλύτερα ζώα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλουβί ή ένα προστατευτικό διαχωριστικό που τοποθετείται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση του κατοικιδίου στον οδηγό.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τον κατάλληλο και ασφαλέστερο τρόπο μεταφοράς που ταιριάζει καλύτερα στο μέγεθος και τη φύση του κατοικιδίου σας.

Ασφάλεια κατά τη διάρκεια της διαδρομής

Η κυριότερη συμβουλή για την ασφάλεια όλων των επιβατών, όταν υπάρχει κατοικίδιο στο αυτοκίνητο, είναι να το μεταφέρετε με ασφαλή τρόπο, προστατεύοντας τόσο το ίδιο όσο και τους επιβάτες. Ποτέ μην αφήνετε το κατοικίδιο ελεύθερο μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμα και σε σύντομες διαδρομές, για να αποφευχθούν τραυματισμοί σε περίπτωση ατυχήματος και ζημιές στο όχημα. Επιπλέον, αυτό εξασφαλίζει ότι ο οδηγός διατηρεί την προσοχή του στην οδήγηση, διασφαλίζοντας έτσι τη γενική ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επιπλέον συμβουλές:

 • Οδηγείτε προσεκτικά και αποφεύγετε την υπερβολική ταχύτητα, ειδικά όταν υπάρχει κατοικίδιο στο αυτοκίνητο.
 • Μην το αφήνετε να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο καθώς μπορεί να τραυματιστεί από άλλα αυτοκίνητα ή αντικείμενα.
 • Κάντε συχνά στάσεις για να ξεκουράσετε τον ζωάκι σας και να του δώσετε νερό, ειδικά σε μεγαλύτερες διαδρομές. Αυτό βοηθάει στην εκτόνωση και την αποφυγή του άγχους. Ταΐστε το κατοικίδιό σας τουλάχιστον 3-4 ώρες προτού μία μεγάλη διαδρομή, και ποτέ κατά τη διάρκειά της καθώς αυτό μπορεί να του προκαλέσει ναυτία.
 • Ποτέ μην αφήνετε το κατοικίδιο σας μόνο του στο αυτοκίνητο, ιδίως κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών. Η υπερθέρμανση μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Έχετε πάντα μαζί σας

 • Τη συνηθισμένη του τροφή, νερό, σνακ και μπολ για τάισμα.
 • Τα απαραίτητα (τσάντες απορριμμάτων, μαντηλάκια) για όταν χρειαστεί να κάνει την ανάγκη του.
 • Ένα kit πρώτων βοηθειών για ζώα.
 • Ένα αγαπημένο του παιχνίδι που θα το καθησυχάσει και θα το βοηθήσει να απαλλαγεί από το άγχος. Ένα καινούριο για να το απασχολήσει.
 • Το βιβλιάριο με τους εμβολιασμούς του και άλλα σημαντικά έγγραφα που μπορεί να είναι απαραίτητα, ειδικά αν ταξιδεύετε εκτός συνόρων.
 • Κολλάρο και λουριά που μπορεί να χρειαστείτε για τις βόλτες του όταν κάνετε στάση ή φτάσετε στον προορισμό μας.

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy