Βάλτε στο πλάνο σας την καλή υγεία - ydrogios.gr

Βάλτε στο πλάνο σας την καλή υγεία

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Έξυπνοι τρόποι για να εντάξετε υγιεινές συνήθειες στη ζωή σας

Οι μεγάλες δεσμεύσεις και οι μεγαλεπήβολοι στόχοι δεν έχουν πάντα αποτέλεσμα. Μικρές και ρεαλιστικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά όσον αφορά την προστασία και ενίσχυση της υγείας μας.

Ας σκεφτούμε λοιπόν θετικά και ας δραστηριοποιηθούμε, εντάσσοντας την καλή υγεία στο καθημερινό μας πλάνο με έξυπνους τρόπους.

plano ygeias infographic-2

Φροντίστε τον εαυτό σας
Είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας. Ναι, η ζωή μας είναι πολυάσχολη και δεν είναι πάντα εύκολο να ακολουθήσουμε μία ρουτίνα φροντίδας για τον εαυτό μας σε καθημερινή βάση. Ας ξεκινήσουμε από το εξής: η αυτό-φροντίδα δεν βασίζεται σε πράγματα και συνήθειες που απλώς και κατά κοινή παραδοχή «κάνουν καλό» αλλά σε όσα ουσιαστικά μας ευχαριστούν και μας γεμίζουν. Ας αρχίσουμε λοιπόν από ένα ή δύο εφικτά και ευχάριστα πράγματα που πραγματικά μας ταιριάζουν και ας προχωρήσουμε σταδιακά σε πιο μεγάλες δεσμεύσεις. Μπορεί να είναι το διάβασμα ενός βιβλίου το βράδυ, ένας σύντομος περίπατος κάθε πρωί, ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, η αγαπημένη μας μουσική υπόκρουση όσο εργαζόμαστε ή μια αγαπημένη δημιουργική δραστηριότητα σε τακτική βάση. Οι τρόποι είναι άπειροι και εμείς μπορούμε να επιλέξουμε τις δικές μας αγαπημένες καλές συνήθειες, μικρές ή μεγάλες, ώστε να προσφέρουμε καθημερινά στον εαυτό μας αγάπη, φροντίδα και απόλαυση!

plano ygeias infographic-3

Αθληθείτε με παρέα
Έρευνες αποδεικνύουν ότι η άσκηση με φίλους μας κάνει να γυμναζόμαστε περισσότερο και καλύτερα καθώς αποκτάμε κίνητρο και βελτιώνουμε την ψυχολογία μας. Να λοιπόν μια καλή ιδέα για να εντάξουμε τη γυμναστική – και όλα τα οφέλη της – στη ζωή μας με πιο διασκεδαστικό τρόπο. Βρίσκουμε έναν φίλο που του αρέσει η ίδια σωματική δραστηριότητα και αθλούμαστε μαζί. Μπορούμε επίσης να θέσουμε έναν στόχο, η επίτευξη του οποίου θα εξαρτάται και από τους δυο μας (π.χ. να τρέξουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων σε μία εβδομάδα). Ο καθένας είναι υπεύθυνος εξ ημισείας για τον στόχο και η χαρά της επιτυχίας μοιράζεται στα δύο! Πέρα από τα οφέλη που σχετίζονται καθαρά με την άσκηση, η γυμναστική με φίλους είναι και κοινωνική επαφή και ενισχύει τους φιλικούς μας δεσμούς.

plano ygeias infographic-4

Διατροφή με καλό προγραμματισμό και έξυπνες επιλογές
Δεν χρειάζεται να ανατρέψουμε τις καθημερινές μας συνήθειες ή να αποκλείσουμε εντελώς τις τροφές που αγαπάμε για να έχουμε τα οφέλη της υγιεινής διατροφής στην υγεία και τη ζωή μας. Ένας συνδυασμός από τις συμβουλές των ειδικών, της κοινής λογικής αλλά και της απλής απόλαυσης μπορεί να είναι ο οδηγός μας. Ο καλός εβδομαδιαίος προγραμματισμός για τα ψώνια και τα γεύματα της εβδομάδας εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια. Φροντίζοντας να ετοιμάζουμε οι ίδιοι τα γεύματά μας, έχουμε καλύτερο έλεγχο στο τι τρώμε. Το σπιτικό φαγητό που απομένει μπαίνει πανεύκολα σε ταπεράκι για την επόμενη μέρα στο γραφείο ενώ οι υγιεινές επιλογές που λίγο ή πολύ όλοι γνωρίζουμε (φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά, τροφές ολικής άλεσης, ξηροί καρποί, γιαούρτι, όσπρια κ.α.) προσφέρουν άπειρους συνδυασμούς για εύκολα, υγιεινά και απολαυστικά γεύματα που τρώγονται παντού και πάντα.

plano ygeias infographic-5

Αναβαθμίστε το χώρο και τη διάθεσή σας
Το σπίτι μας είναι ο δικός μας προσωπικός χώρος και το καταφύγιό μας, άμεσα συνδεδεμένος με την υγεία και την ψυχική μας διάθεση. Οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα να παραμένουμε ακόμη περισσότερο στο σπίτι ενώ για αρκετούς από εμάς το σπίτι ενσωμάτωσε πλέον και τον εργασιακό μας χώρο. Η συνταγή είναι μάλλον απλή αλλά τα οφέλη στην υγεία και τη διάθεση πολλά: οργανώνουμε τον χώρο μας και φροντίζουμε ώστε αυτός να παραμένει άνετος, καθαρός και ευχάριστος. Μικρές αλλαγές που δεν απαιτούν πολύ χρόνο ή χρήματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά: προσθέτουμε φυτά, αξιοποιούμε όσο περισσότερο το φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, βάφουμε ή απλώς προσθέτουμε χρώματα (π.χ. με τα κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία) ή και αρώματα (π.χ. με βότανα ή αιθέρια έλαια) που φτιάχνουν τη διάθεση. Φροντίζουμε για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι μας (δείτε εδώ τις συμβουλές μας για καθαρή ατμόσφαιρά στο σπίτι). Οι ειδικοί συστήνουν και κάτι άλλο: τακτοποιούμε και πετάμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε. Ένας οργανωμένος και τακτοποιημένος χώρος, χωρίς περιττά αντικείμενα, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην ευεξία και τη μείωση του άγχους αλλά και αυξάνει την συγκέντρωση και παραγωγικότητα για όσους εργάζονται από το σπίτι.

plano ygeias infographic-6

Ύπνος – ο απαραίτητος!
Ο ύπνος μας επηρεάζει άμεσα την ψυχική και σωματική μας υγεία, την ενεργητικότητα και συναισθηματική μας ισορροπία. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρούμε ένα πρόγραμμα καλού, επαρκούς και ποιοτικού ύπνου, φροντίζοντας να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε σχεδόν τις ίδιες ώρες. Η διατροφή μας σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο γι’ αυτό καλό είναι να ελέγχουμε την ποσότητα της καφεϊνης που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και να αποφεύγουμε τα βαριά γεύματα προτού κοιμηθούμε. Η σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι όμως τις ώρες πριν την νυχτερινή κατάκλιση, όπως και η έκθεση στο φυσικό φως του ήλιου κατά τις φωτεινές ώρες έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στο να διατηρήσουμε έναν ισορροπημένο κύκλο στον ύπνο μας. Αντίθετα, το τεχνητό φως, ειδικά αυτό των μπλε οθονών των ηλεκτρονικών συσκευών μειώνει την παραγωγή της μελατονίνης που μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε. Κλείνουμε λοιπόν τις ηλεκτρονικές συσκευές, χαμηλώνουμε τα φώτα και φροντίζουμε να δημιουργούμε μία χαλαρωτική ρουτίνα που μας βοηθά να «ρίξουμε» τους ρυθμούς μας για να κοιμηθούμε ευκολότερα και καλύτερα.

plano ygeias infographic-7

Γέλιο το θεραπευτικό!
Τόσο η επιστήμη όσο και η κοινή λογική μας πείθουν ότι το γέλιο είναι ένα μεγάλο φυσικό όπλο για την υγεία μας. Μειώνει το στρες, ενδυναμώνει το σύστημα άμυνας του οργανισμού, μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τον πόνο και τις δύσκολες καταστάσεις, βελτιώνει τις σχέσεις μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το γέλιο χρησιμοποιείται πλέον από πολλούς θεραπευτές ως μέθοδος για την ταχύτερη ανάρρωση ασθενών, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι η αίσθηση του χιούμορ συνδέεται και με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Όσο λοιπόν και αν η πραγματικότητα πολλές φορές μας καταβάλλει, αξίζει να βρίσκουμε τρόπους και ευκαιρίες για να χαμογελάμε περισσότερο!

plano ygeias infographic-8

Μην αμελείτε τις προληπτικές εξετάσεις σας
Η φροντίδα του εαυτού μας περιλαμβάνει φυσικά και την πρόληψη. Οι περιορισμοί και οι δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, ίσως έκαναν πολλούς από εμάς να αμελήσουμε ή να αναβάλλουμε τον ετήσιο προληπτικό μας έλεγχο ή την επίσκεψη στον ιατρό μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να φροντίσουμε για την προστασία και ενίσχυση της υγείας μας. Μην το αναβάλλετε λοιπόν. Συμβουλευθείτε τον ιατρό σας και προγραμματίστε τις κατάλληλες τακτικές προληπτικές εξετάσεις.

plano ygeias infographic-9

Κάντε το δικό σας «Πλάνο Υγείας»
Και αν κάτι συμβεί με την υγεία μου; Θα έχω τη δυνατότητα να απευθυνθώ στους καλύτερους; Θα μπορέσω να διαχειριστώ το κόστος μιας νοσηλείας, ενός χειρουργείου, ενός έκτακτου περιστατικού; Θα έχω την καλύτερη προστασία για μένα ή την οικογένειά μου;
Είναι λογικό να νιώθετε αβεβαιότητα, ειδικά στις μέρες μας και καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας πιέζεται περισσότερο από ποτέ.
Αν αναζητάτε μία λύση στις ανησυχίες αυτές δείτε τις επιλογές για την ασφάλιση της υγείας σας που σας προσφέρει η Υδρόγειος Ασφαλιστική και διαμορφώστε το δικό σας «Πλάνο Υγείας», με βάση τις ανάγκες σας.

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy