Φροντίδα κλειδαριάς για ασφαλέστερο σπίτι - ydrogios.gr

Φροντίδα κλειδαριάς για ασφαλέστερο σπίτι

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια κλειδαριά που μπορεί να «κολλάει» ή ένα πόμολο που δυσκολεύεται να γυρίσει. Όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει, ή καλύτερα, προτού ακόμη συμβεί είναι καλό να αναλαμβάνουμε δράση. Η πόρτα μας αποτελεί την κύρια είσοδο στο σπίτι μας και η ασφάλειά της βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην καλή λειτουργία των κλειδαριών.

Ας δούμε έναν βασικό οδηγό καλής συντήρησης και χρήσης των κλειδαριών του σπιτιού μας, για μεγαλύτερη σιγουριά και ηρεμία!

Καθαρισμός:

Σε τακτικά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο, οι κλειδαριές και οι πόρτες είναι καλό να καθαρίζονται. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί και ήπιο καθαριστικό. Καθαρίστε προσεκτικά όλα τα κινητά μέρη του συστήματος κλειδαριάς, το πόμολο και το μάνδαλο, την κλειδαρότρυπα, τις μπάρες που ανοίγουν με την κλειδαριά  και τους μεντεσέδες της πόρτας.

Λίπανση:

Η λίπανση του μηχανισμού της κλειδαριάς είναι μια απαραίτητη διαδικασία και είναι καλό να γίνεται μία φορά το χρόνο. Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή για τον τύπο και την ποσότητα του λιπαντικού. Χρησιμοποιήστε ένα λιπαντικό αντιδιαβρωτικό υγρό που απομακρύνει την υγρασία και χαλαρώνει τους σκουριασμένους μηχανισμούς. Ο γραφίτης και το τεφλόν είναι δύο καλές επιλογές λόγω της αποτελεσματικότητάς τους και των ελάχιστων υπολειμμάτων τους. Αποφύγετε τα λιπαντικά με βάση το πετρέλαιο, καθώς μπορεί να προσελκύσουν περισσότερη βρωμιά. Για να λιπάνετε το σύστημα κλειδαριάς:

  • Αφαιρέστε τυχόν σκόνη ή βρωμιά πριν από τη λίπανση.
  • Ψεκάστε λιπαντικό στην υποδοχή κλειδιού και άλλα κινούμενα μέρη του συστήματος κλειδαριάς. Τοποθετήστε και αφαιρέστε το κλειδί, κλειδώστε και ξεκλειδώστε για την καλύτερη διανομή του λιπαντικού.
  • Εφαρμόστε λιπαντικό στους μεντεσέδες. Ανοίξτε και κλείστε την πόρτα αρκετές φορές.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να λιπάνετε την κλειδαριά σας, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία κλειδαρά.

Προσοχή στην πόρτα σας:

Δώστε προσοχή σε σημάδια που υποδεικνύουν την ανάγκη συντήρησης, όπως δυσκολία στο άνοιγμα ή κλείσιμο της πόρτας, θορύβους στους μεντεσέδες, αίσθημα κολλήματος ή τριξίματος.

Ελέγξτε τακτικά την πόρτα για σημάδια φθοράς, όπως σκουριά, χαλαρά εξαρτήματα ή κακή ευθυγράμμιση όπως φυσικά και για τυχόν σημάδια παραβίασης.

Συμπεριφερθείτε  στην πόρτα σας με προσοχή για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της. Αποφύγετε να χτυπάτε τις πόρτες ή να πιέζετε τα κλειδιά όταν τις ανοίγετε ή κλείνετε.

Αντικατάσταση:

Αντικαταστήστε φθαρμένα ή χαλασμένα εξαρτήματα το συντομότερο δυνατό.

Εξετάστε το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε πιο ασφαλή λουκέτα με σύγχρονα χαρακτηριστικά, αν η κλειδαριά σας είναι πιο παλιά.

Επιπλέον:

  • Χρησιμοποιήστε πάντα ένα πρωτότυπο σετ κλειδιών για να φτιάξετε αντίγραφα.
  • Συμβουλευθείτε πάντα έναν επαγγελματία κλειδαρά για τυχόν σοβαρές επισκευές ή αντικαταστάσεις.

Info: Πρόβλημα με τα κλειδιά ή την κλειδαριά; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν είστε ασφαλισμένος στην Υδρόγειο Ασφαλιστική. Καλώντας την δωρεάν υπηρεσία Επείγουσας Τεχνικής Βοήθειας που περιλαμβάνεται στα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας και επιχειρήσεων, ο εξειδικευμένος επαγγελματίας – κλειδαράς θα έλθει άμεσα να αποκαταστήσει το πρόβλημα. Η κάλυψη περιλαμβάνει τις περιπτώσεις απώλειας ή κλοπής κλειδιών, δυσλειτουργίας της κλειδαριάς της κύριας εισόδου του ασφαλισμένου χώρου και απεγκλωβισμό προσώπου. 

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy