Μήνυμα Διοίκησης - ydrogios.gr

Μήνυμα Διοίκησης

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Αγαπητοί Φίλοι και Συνεργάτες,

Καταγράφοντας υψηλές επιδόσεις και έχοντας ολοκληρώσει την ιστορική συμφωνία με τον Όμιλο Reale, η Υδρόγειος Ασφαλιστική χαράζει πορεία για ένα ακόμα πιο δυναμικό μέλλον. Το 2023, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων ανήλθε στα 91,7 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,6% σε σύγκριση με το 2022. Ξεχωρίζουν οι επιδόσεις στις ασφαλίσεις υγείας (+51,2%), αστικής ευθύνης σκαφών (+25,4%) και περιουσίας (+10,2%). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 7,2 εκατομμύρια ευρώ και τα συνολικά εισοδήματα έφτασαν τα 11,4 εκατομμύρια ευρώ. Το σύνολο των επενδύσεων και των ενσώματων περιουσιακών στοιχείων διαμορφώθηκε στα 211,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Δείκτης Φερεγγυότητας άγγιξε το ιστορικό υψηλό του 204,2%. Παράλληλα με τις οικονομικές της επιδόσεις, η Υδρόγειος Ασφαλιστική παρέμεινε αφοσιωμένη στις δεσμεύσεις της προς τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες της. Το 2023 καταβάλαμε 40 εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις προς ασφαλισμένους και τρίτους δικαιούχους, ενώ οι προμήθειες προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ανήλθαν στα 21,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2024 ανακοινώσαμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας μας με τον Όμιλο Reale. Πρόκειται για μια συμφωνία που, όπως έχουμε αναφέρει, βασίστηκε όχι μόνο στην κοινή επιχειρηματική φιλοσοφία των δύο εταιρειών αλλά και στις κοινές μας αξίες. Η εστίαση στον άνθρωπο, η καινοτομία, η ανάδειξη του ρόλου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και η προστασία των ανθρώπων και κοινοτήτων, αποτελούν θεμελιώδεις αξίες τόσο για την Υδρόγειο Ασφαλιστική, όσο και για τον Όμιλο Reale, στα 200 χρόνια της ιστορίας του.

Η επόμενη μέρα είναι γεμάτη προοπτικές. Χτίζοντας πάνω στις ισχυρές μας βάσεις και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του διεθνούς ομίλου, στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της παρουσίας μας στην αγορά. Παράλληλα, επιταχύνουμε την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και επενδύουμε στην καινοτομία σε λειτουργικό και προϊοντικό επίπεδο, εστιάζοντας σε επίκαιρες και ευέλικτες λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Ήδη, μέσα στους προηγούμενους μήνες προχωρήσαμε στη δημιουργία νέων προγραμμάτων για την ασφάλιση της κατοικίας, και εμπλουτίσαμε τα προγράμματα ασφάλισης υγείας και οχημάτων με νέες καλύψεις και παροχές που προσφέρουν περισσότερη αξία στους ασφαλισμένους μας.
Ένας ακόμη σημαντικός άξονας στον οποίο εστιάζουμε αφορά την ευρύτερη προσφορά μας στην κοινωνία.
Στο πλέγμα των κοινωνικών μας δράσεων ξεχωριστή θέση κατέχει η συνεργασία μας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και η υλοποίηση του προγράμματος «Όλη η Υδρόγειος ένα σπίτι». Σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία αυτή στις επόμενες σελίδες του τεύχους μας.

Σας ευχαριστώ,

Παύλος Κασκαρέλης,
Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy