Προστασία από νερά: Οι πιο συχνές αιτίες και η σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης (Μέρος Α’) - ydrogios.gr

Προστασία από νερά: Οι πιο συχνές αιτίες και η σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης (Μέρος Α’)

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Οι πιο συχνές αιτίες και η σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης

Ζημιές χιλιάδων ευρώ από πλημμύρα…πόσο συχνά έχετε ακούσει τελευταία μία τέτοια είδηση; Δεν είναι όμως μόνο η πλημμύρα. Μία σειρά από πιο απλές και καθημερινές αιτίες διαρροής νερών στο σπίτι ή τον επαγγελματικό μας χώρο μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά επιζήμιες και δαπανηρές. Η σωστή ασφαλιστική κάλυψη αποδεικνύεται και σε αυτήν την περίπτωση σωτήρια.

Έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες
H συχνότητα και η έκταση των καταστροφών από φυσικά φαινόμενα έχει αυξηθεί δραματικά λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι βροχοπτώσεις / πλημμύρες αποτελούν την πιο συνηθισμένη αιτία φυσικής καταστροφής και έχουν τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης. Όπως μάλιστα γίνεται αντιληπτό και από την ελληνική πραγματικότητα, τέτοιου είδους έντονα καιρικά φαινόμενα είναι δυνατόν να εκδηλωθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους χειμερινούς μήνες προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις ανθρώπινες περιουσίες.

Διαρροές νερών
Εκτός από τα καιρικά φαινόμενα, μια σειρά από άλλες, πιο απλές και καθημερινές αιτίες που σχετίζονται με διαρροές νερού ή εμφάνιση υγρασίας στο χώρο μας μπορούν να αποβούν εξίσου επιζήμιες. Τέτοιες είναι για παράδειγμα μία απρόβλεπτη διαρροή από το θερμοσίφωνα, ένα σωλήνα ύδρευσης ή αποχέτευσης ή του καλοριφέρ, ένας σπασμένος σωλήνας που προήλθε από απότομο παγετό, μια διαρροή από γειτονικό διαμέρισμα, κ.α.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η διαμονή σε πολυκατοικίες αλλά και η χρήση πιο περίπλοκων οικιακών συσκευών έχουν τα τελευταία χρόνια επιτείνει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα τέτοιων περιστατικών.
Ένας επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας είναι ότι μια διαρροή ενδέχεται να παραμείνει αφανής για πολύ καιρό προκαλώντας εκτεταμένη ζημιά. Στην περίπτωση αυτή και ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αποκατάστασή της είναι αρκετός αλλά και η οικονομική επιβάρυνση μεγάλη, αφού και μόνο τα έξοδα για τον εντοπισμό της πηγής του προβλήματος μπορούν να «φουσκώσουν» επικίνδυνα τον προϋπολογισμό μας.

Επιλέξτε σωστή ασφαλιστική κάλυψη
Οι ζημιές από νερά αποτελούν μία από τις πιο συχνές αιτίες ζημιών στα σπίτια και τις επιχειρήσεις με σημαντικές οικονομικές συνέπειες. Η σοφή – και οικονομική – επιλογή για την προστασία της περιουσίας μας και σε αυτήν την περίπτωση είναι η ύπαρξη της σωστής ασφαλιστικής κάλυψης. Η Υδρόγειος Ασφαλιστική μέσα από τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας και επιχείρησης, προσφέρει ολοκληρωμένες καλύψεις και σημαντικά πλεονεκτήματα.

Τόσο τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας SAFE HOMEHOME ΕΞΟΧΙΚΗBESTHOME όσο και το προγράμματα ασφάλισης επιχειρήσεων MEGA BUSINESS  – ΠΟΛΥΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ και MAXI SAFE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με την επιλογή του προαιρετικού πακέτου Β – “Νερά κ& Φυσικά Φαινόμενα”) παρέχουν:

  • Κάλυψη για ζημιές από πλημμύρα – θύελλα – καταιγίδα (κτίριο και περιεχόμενο).
  • Κάλυψη για ζημιές από διαρροή ή υπερχείλιση σωληνώσεων-δεξαμενών-εγκαταστάσεων ύδρευσης, θέρμανσης, κλιματισμού (για οικοδομές έως 40 ετών) και αποχέτευσης (για οικοδομές έως 15 ετών), για κτίριο και περιεχόμενο.
  • Η παραπάνω κάλυψη περιλαμβάνει τόσο τις ζημιές στις ίδιες τις σωληνώσεις ή εγκαταστάσεις σε ό,τι αφορά το τμήμα τους που υπέστη τη ζημιά όσο και τις δαπάνες εντοπισμού και αποκατάστασης της θραύσης ή της διαρροής.

Το πρόγραμμα BESTHOME παρέχει επιπλέον:

  • Κάλυψη Αστικής Ευθύνης του ιδιοκτήτη της κατοικίας προς τρίτους για υλικές ζημιές που θα τους προκαλέσει
    από νερά αλλά και,
  • Κάλυψη για ζημιές στην ασφαλισμένη κατοικία (κτίριο και περιεχόμενο) που θα προκληθούν από εισροή
    νερών από γειτονικό διαμέρισμα / κατοικία.

24ωρη Επείγουσα Τεχνική Βοήθεια και για διαρροές στο σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο
Η υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση σε συνδυασμό με όλα τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας και επιχείρησης (γραφείου ή καταστήματος έως 150 τ.μ. και με έως 10 εργαζομένους). Μεταξύ πολλών άλλων καλύψεων που αφορούν επείγοντα – και όχι μόνο – περιστατικά, η υπηρεσία Επείγουσας Τεχνικής Βοήθειας καλύπτει την αποστολή υδραυλικού για περιστατικά από διαρροή νερών στις σταθερές υδραυλικές εγκαταστάσεις αλλά και τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, το θερμοσίφωνα και το boiler.

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy