Προστασία από νερά: Χρήσιμα μέτρα Πρόληψης (Μέρος Β’) - ydrogios.gr

Προστασία από νερά: Χρήσιμα μέτρα Πρόληψης (Μέρος Β’)

Υδρόγειος Ασφαλιστική ydrogios.gr Ασφάλεια ιχ αυτοκινήτου ασφάλεια σπιτιού επιχειρήσεις home BLog συνεργάτες ασφαλιστής ασφάλειες Ydrogios

Οι ζημιές από νερά αποτελούν μία από τις πιο συχνές και δαπανηρές καταστροφές που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση. Η σωστή ασφαλιστική κάλυψη σε συνδυασμό με μία σειρά από προληπτικά μέτρα μας «εξοπλίζουν» κατάλληλα ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε αναπάντεχο γεγονός και να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες μια ενδεχόμενης ζημιάς.

  • Ένας από τους λόγους που οι διαρροές νερού μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές στις περιουσίες είναι ότι μπορεί να παραμείνουν αφανείς για πολύ καιρό μέχρι να τις αντιληφθούμε. Για το λόγο αυτό ελέγχετε συχνά για τυχόν φθορές ή κακοτεχνίες : σωληνώσεις (πλυντήριο, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων), υδραυλικές εγκαταστάσεις (βρύσες σε μπάνιο/κουζίνα), αυτόματα συστήματα ποτίσματος, θερμοσίφωνα, καζανάκια, καλοριφέρ, λέβητα.
  • Εξετάζετε σχολαστικά το χώρο σας για τυχόν διάβρωση η φθορές (τοίχους, ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις).
  • Αντικαταστήστε έγκαιρα φθαρμένα κεραμίδια εάν έχετε σκεπή.
  • Αποφράζετε, ιδιαίτερα σε περιόδους βροχοπτώσεων, τα φρεάτια και τις υδρορροές.
  • Μην αποθηκεύετε αντικείμενα μεγάλης αξίας σε υπόγεια/αποθήκες ή φροντίστε να τα αποθηκεύσετε σε προστατευμένο σημείο με απόσταση από το έδαφος.
  • Σε περίπτωση παγετού / χαμηλών θερμοκρασιών αφήνετε μία βρύση ανοιχτή (να στάζει) για να αποφύγετε θραύση σωλήνων από το πάγωμα του νερού. Εάν παγώσουν οι κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης, κλείστε τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού και ελέγξτε τον υδρομετρητή. Εάν συνεχίζει να λειτουργεί («γράφει») τότε υπάρχει διαρροή.
  • Κλείστε την κεντρική παροχή νερού εάν λείψετε για αρκετό διάστημα.
  • Γνωρίζετε πάντα που βρίσκεται ο κεντρικός διακόπτης παροχής νερού – διακόψτε την παροχή αμέσως, εάν διαπιστώσετε διαρροή / πλημμύρα και πριν από οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης.

Μοιράσου το

Αντιγραφή συνδέσμου

Copy