Συμβουλές σε περίπτωση ατυχήματος για τους ασφαλισμένους μας

Τι να κάνω τη στιγμή του ατυχήματος;

  • Καλέστε αμέσως την Υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος που λειτουργεί 24 ώρες το 24άωρο στα τηλέφωνα 210 65 04 046 (από κινητό) ή 801 11 25500 (από σταθερό), ή μέσω του My Ydrogios App.
  • Ειδοποιήστε την αρμόδια Αστυνομική Αρχή (απαραίτητο ιδιαίτερα εφόσον υπάρχει τραυματισμός, το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο, σε περίπτωση κλοπής του οχήματος, ζημιών από τρομοκρατικές ενέργειες ή άλλων προαιρετικών καλύψεων όπως δηλώνονται στους όρους του ασφαλιστηρίου σας).

Ο ειδικός συνεργάτης της Φροντίδας Ατυχήματος της Υδρογείου Ασφαλιστικής έρχεται δίπλα σας στον τόπο του ατυχήματος, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες:

  • Καταγράφει το περιστατικό και φωτογραφίζει τα οχήματα.
  • Συμπληρώνει μαζί σας τα έντυπα Φιλικής Δήλωσης και άλλα απαραίτητα έγγραφα και αναλαμβάνει να τα αποστείλει στην εταιρεία για την αναγγελία της ζημιάς.
  • Καλεί την αρμόδια αστυνομική αρχή.
  • Μεταφέρει το ακινητοποιημένο όχημα και καλεί ασθενοφόρο, εφόσον χρειαστεί.
  • Σας ενημερώνει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αποζημίωσή σας.

Πώς κάνω αναγγελία της ζημιάς στην Υδρόγειο Ασφαλιστική για να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης;

Γνωστοποιήστε μας το περαστικό από το οποίο προκύπτει υποχρέωσή μας για αποζημίωση, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

α) Μέσω της υπηρεσίας Φροντίδας Ατυχήματος, αν είστε πελάτης μας, όπως περιγράφεται πιο πάνω.

β) Επικοινωνώντας με τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας :

  • E-Mail:  zimies@ydrogios.gr .
  • Fax:   2109511300 – 301 .
  • Τηλεφωνικό Κέντρο Ζημιών Οχημάτων (+030) 2109477222 .

Η γνωστοποίηση πρέπει να περιλαμβάνει κατ΄ ελάχιστον: τους αριθμούς κυκλοφορίας των εμπλεκομένων οχημάτων και τα τηλέφωνα των οδηγών, ημερομηνία – τόπο – ώρα  ατυχήματος, περιγραφή συνθηκών ατυχήματος, τυχόν τραυματισθέντα πρόσωπα.

Πότε και πώς θα αποζημιωθώ από την Υδρόγειο Ασφαλιστική, μετά το ατύχημα;

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των ασφαλισμένων μας και των δικαιούχων αποζημίωσης από τον κλάδο οχημάτων, η Υδρόγειος Ασφαλιστική έχει καθιερώσει μία  αμιγώς ηλεκτρονική διαδικασία διακανονισμού απαιτήσεων και καταβολής της αποζημίωσης. Δείτε εδώ για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποζημιωθείτε άμεσα και εύκολα.

Πώς αποζημιώνομαι αν εμπλακώ σε ατύχημα με άλλο ανασφάλιστο όχημα;

Εφόσον δεν είστε υπαίτιος για το ατύχημα, αποζημιώνεστε απευθείας από την Υδρόγειο Ασφαλιστική για τις υλικές ζημιές του οχήματός σας μέχρι το ποσό που αναγράφεται στο ασφαλιστήριό σας. Εκτός από την Υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος, είναι απαραίτητο να καλέσετε στον τόπο του ατυχήματος την Τροχαία για να καταγράψει το συμβάν βεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό του άλλου οχήματος ως ανασφάλιστου.

Με ποιο τρόπο μπορώ να αποκαταστήσω τη ζημιά του αυτοκινήτου μου χωρίς να πληρώσω;

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική παρέχει την υπηρεσία «Φροντίδα Επισκευής Οχήματος», μέσω της οποίας μπορείτε, σε περίπτωση ατυχήματος και εφόσον δεν είστε υπαίτιος, να επισκευάσετε το όχημά σας άμεσα, εύκολα και χωρίς κόστος σε ένα από τα συνεργαζόμενα με την εταιρεία συνεργεία της περιοχή σας, απολαμβάνοντας υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και σειρά προνομίων.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα πλησιέστερα συνεργαζόμενα συνεργεία και τις υπηρεσίες τους ρωτήστε τον εξειδικευμένο συνεργάτη της Φροντίδας Ατυχήματος που θα βρεθεί δίπλα σας στον τόπο του ατυχήματος ή καλέστε στα τηλέφωνα 2109477222 (Αθήνα), 2310 497970  (Θεσσαλονίκη). Μπορείτε επίσης να κάνετε Εύρεση Συνεργείου από την ιστοσελίδα μας, εδώ.

Τι είναι η υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περίπτωση τροχαίου;

Σε περίπτωση τραυματισμού σας από τροχαίο ατύχημα και εφόσον απαιτείται νοσοκομειακή αντιμετώπιση που δεν μπορεί να παρασχεθεί σε υγειονομική μονάδα της περιοχής, αναλαμβάνουμε τη μεταφορά σας με αεροπλάνο ή ελικόπτερο και συνοδεία ιατρού, σε κατάλληλη νοσηλευτική μονάδα, εντός της Ελλάδας. Για τη διακομιδή απαιτείται έγκριση ιατρού του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεστε.

Η υπηρεσία παρέχεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους μας με ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων (Επιβατικών ΙΧ και Αγροτικών Φορτηγών ΙΧ) καθώς και μοτοποδηλάτων και μοτοσυκλετών. Λειτουργεί 24άωρο συντονιστικό κέντρο βοήθειας στο τηλέφωνο: 210 9601387.